Wat is een NWWI taxatie

Wij bieden u de volgende taxatie-mogelijkheden

- Beknopte of 'gevel' taxatie; een kort en bondig taxatierapport dat u helpt bij bijvoorbeeld de aankoop of verkoop van een woning of in sommige gevallen voldoende is voor andere doelen dan financiering.

- Standaard taxatie; officieel uitgebreid rapport met foto's, dat opgesteld wordt conform het model financiering woonruimte vastgesteld door CHF, LMV, NVM, RVT, VBO. Deze taxatie wordt indien gewenst of vereist (zoals bij Nationale Hypotheek Garantie) gevalideerd door een erkend validatie instituut, zoals het NWWI of TaxateursUnie.

- Taxatie voor andere doeleinden, zoals driepartijentaxatie, taxatie van bijzondere objecten of bedrijfsmatig onroerend goed. Een uitgebreid taxatierapport met foto's conform de eisen die voor het betreffende doel van de taxatie zijn vastgesteld.

NWWI

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is een onafhankelijk taxatie instituut dat geldt als validatie-keurmerk voor taxateurs. Dit taxatie instituut werkt als controle systeem op de taxatiemethode van de taxateur en de getaxeerde waardes in het taxatierapport. Hierdoor is een NWWI taxatierapport een waarborg voor kwaliteit.

Kwaliteitsgarantie

Het NWWI schept de voorwaarden voor kwalitatief goede en objectieve taxaties. Alle aangesloten taxateurs werken op een uniforme werkwijze. Het NWWI controleert en valideert een taxatierapport waardoor deze wordt geaccepteerd door het NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en alle hypotheekverstrekkers.

Toegangseisen

Om deel te nemen aan het NWWI moeten taxateurs aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door een kwaliteitsregister - NRVT - en lidmaatschap van een brancheorganisatie:
Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen (NVM), Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), VastgoedPro of VBO-makelaar.
Alleen taxateurs die aan deze strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden.
Op deze wijze wil het NWWI in bredere zin bijdragen aan het voorkomen van frauduleuze taxatierapporten.
De taxateurs van TaxatieXperts hebben allen dit keurmerk en voldoen aan de eisen die worden gesteld door het NWWI.

Uw taxatie is bij ons in betrouwbare handen!

Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Nieuws en vestigingen

Nieuws (5 april 2018):

Vanwege een mogelijk belangenconflict mogen de taxaties voor de oude en de nieuwe woning ook niet door dezelfde taxateur worden verricht (regelgeving Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Tevens mag een taxatie niet worden gedeeld tussen koper en verkoper.

Regio Druten, Beuningen, Wijchen:

Dorpssingel 12
6641 BE Beuningen
T 024-38 88 958
Contact of vraag aan

Regio Lent, Nijmegen, Arnhem, Renkum:

Edith Piafstraat 110
6663 MA Lent (Nijmegen Noord)
T 024-38 88 958
Contact of vraag aan

Regio Groesbeek, Heumen, Cuijk:

Stollenbergweg 3b
6571 AA Berg en Dal
T 024-38 88 958
Contact of vraag aan

Powered by:

buiten.nu

NWWI.nl